2007. december 17., hétfő

Disznóölés (18-as karika)

Hétvégén némileg csapatépítés jelleggel - vállalkozó kedvű kollégák - disznót öltünk Pécsdevecseren. A "kivégzésen" többek nyakában - városiak kimerészkednek a "vidékbe" - fényképezőgép lógott, akadt, aki férfi létére felmenekült egy farakásra, és onnan figyelte az eseményeket.

A vádbeszéd elmaradt, megelégedtünk az ítélet néküli azonnali végrehajtással; de sebaj, majd jövőre talán még jogorvoslatot is biztosítunk. (Bár az halasztó hatályú, úgyhogy jobb, ha a disznónk nem fellebbezhet...)

Szóval szegény 160 kilós cocának esélye sem volt ennyi ügyésszel meg pár hivatásos böllérrel szemben.


Amúgy a disznóvágás egyik főszervezőjének nagyapja (akinek a portáján dolgoztuk fel a disznót) meg volt róla győződve, hogy valamennyien a baleseti sebészeten fogjuk végezni. Ehhez képest mind túléltük, autentikus főböllérünk azonban, aki saját bevallása szerint az '50-es évek óta vág disznót, úgy ledarálta középső ujjának utolsó ujjpercét, hogy észre sem vette...* Úgy kellett szólni neki, hogy vérzik a keze. Végül rávették, hogy hadd vigye be a sofőr a baleseti sebészetre, úgyhogy csak az esti töltött káposztára ért vissza vastag kötéssel az ujján.*Gondoltam, nem szólok bele, biztos tudja ő, milyen mélyre nyúkál a darálóba, csak nem darálja le az ujját - hát nem megtörtént a következő pillanatban?

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

És akkor az ő ujját is meg fogják enni?

Jud írta...

állítólag találtak valami gyanús darabot, mások szerint meg félre lett rakva az a bizonyos adag...

(amúgy nem bánom, ha valaki névtelenül kommentezik, bár kétség kívül jobb, ha legalább nicknév szintjén tudja az ember, kinek válaszol:))

Névtelen írta...

ja, bocs...:D
onsai