2011. február 8., kedd

A vitának nincs vége

Vagy legalábbis folytatódhat másik témában, de jó lenne, ha csak az utolsó rész ismeretében. Mától ugyanis a következő két hétben összesen négy részben Művészet, kultúrtörténeti érdekesség vagy giccs? című cikksorozatomat közli az SFmag.

Tudom, a téma nem mindenkinek fontos, és félreértésekre is okot adhat, de annyi helyen foglalkoznak vele, (kortárs vs. SF) még külföldön is, hogy úgy döntöttem, éppen mi nem tennénk az SFmagon? Bár (art cikkek hiányában) irodalmi párhuzamokat használok fel, a későbbi részekben fokozatosan áttérek a képzőművészeti produktumokra, és a művészetben szerintem elfoglalt helyükre.

7 megjegyzés:

adeptus írta...

A vita jó dolog. Én legalábbis szeretek vitázni.

Chelloveck írta...

Én is. Csak ki kellett volna nyomni egyszerre! :) Négy rész...

Jud írta...

Chello, nagyon hosszú lett volna, a negyedik így sem rövid. :)

Chelloveck írta...

Egyébként ebben a témában, hogy művészet, kuktúrtörténeti érdekesség vagy giccs, lenne pont képzőművészetileg egy nagyon odabaszós szakirodalmam: Forrest J. Ackerman és Brad Linaweaver: Worlds of Tomorrow - The Amazing Universe of Science Fiction Art. Háromszáz borító az sfponyva virágkorából! Természetesen tanulmánnyal együtt. Egyik kedvenc könyvem. Ilyen művekhez vannak hozzá borítók, mint pl: Human Bat vs. The Robot Gangster, The Iron Men of Venus vagy School in Space! Kölcsönadnám a cikkedhez, csak kár, hogy olyan messze laksz!

Jud írta...

Chello, egy ilyenből külön cikket írni később sem késő, a Con-on, ha minden jól megy, legkésőbb találkozunk, akkor elhozhatnád. :D
A visszajuttatást sem volna nehéz szerintem megoldani. Elkunyizhatom? :D

Chelloveck írta...

Naná, a Conra elviszem. Csak majd szólj előtte!
Imádni fogod!

Jud írta...

De jó, köszi!
További hasonló jellegű könyvek is welcome. :D