2011. május 18., szerda

Egy csodás elme vallomásai

Stephen Hawking ismét megmondta: nem csak Isten nincs, de túlvilági élet és mennyország sem létezik. Az emberi agy komputer, amely egyszerűen leáll, és kész, a mennyország pedig nem más, mint egy tündérmese azoknak, akik félnek a sötétségtől. 

Ezek szerint korunk egyik legnagyobb elméleti fizikusának szintén gondjai vannak a "tudom, mert bizonyított" és a "bizonyíthatatlan, mégis hiszem" kifejezések puszta nyelvtani értelmezésével.


Más.
Bájos, ahogy a leveleimet szondázza a gmail, és személyre szabott reklámokkal bombáz (eddig még egy sem talált célba, de mindegy). Ma jött egy ilyen: "Keresztény pólók - hordd az Igét a szíved felett! Folyamatos akciók, megújuló kínálat."
Hogy mik vannak!
(Na jó, megnéztem ezt a linket, de csalódtam. Nem bibliai idézetek vannak a pólókon, csak amolyan szlogenek, hogy GOD IS LOVE és hasonlók. Nekem egy olyan kéne, amin az van, hogy "Legyen néktek a ti hitetek szerint.").

8 megjegyzés:

sezlony írta...

Lehet, hogy a "bizonyíthatatlan, tehát nem hiszem" opciót vallja, nem?

Jud írta...

A "bizonyítékkereséssel" van bajom, mert természetszerűleg nem találnak rá soha. És mivel nem találnak, akkor ezen pörögnek, hogy "nincs rá bizonyíték/bizonyíthatatlan, tehát nincs Isten" (és nem úgy fogalmazza meg, hogy "nem hiszi", hanem kinyilatkoztatás jelleggel következtet - "declared" -, miközben oda is szúr, hogy aki meg hisz, az tündérmeséknek dől be).

Névtelen írta...

Az ateisták azt hiszik, hogy nincs isten. Én azt hiszem, ateisták nincsenek.

raves

tapsi írta...

ilyen póló nekem is kéne, csak csináljunk hozzá egy jó dizájnt :) :) :)

igen, ezzel a nagy bejelentéssel nekem is az volt a bajom, hogy minek szól be arra, hogy mások miben hisznek, fáj neki? ha egyértelműen bizonyítható lenne, hogy tévednek, még érteném, hogy jön és felvilágosít, de itt pont nem arról van szó...

a harcos ateistákat még a harcos keresztényeknél is kevésbé értem, mert ott még az sincs meg, hogy tétje lenne a dolognak, és a másikat VALÓBAN valami nagy rossztól védenéd meg azzal, hogy elveszed a (nézeteid szerint hamis) álmait

Jud írta...

oké, tapsi, a távolról indításkor összehozzuk. :D
Aztán csak meg kell csináltatni, az nem nagy dolog. :D

Attila írta...

Nem értem, mi a gond azzal, ha elmondja a véleményét...

tapsi írta...

Attila: semmi, csak mi is elmondjuk a véleményéről a véleményünket?

http://slzscifi.blogspot.com írta...

Stephen Hawking már sokszor bebizonyította, hogy képes ostobaságokat mondani. Érvelésének logikája helytelen.
"tündérmese azoknak, akik félnek a sötétségtől"
1. akik hisznek, azok nem félnek a sötétségtől, hanem örülnek és boldogok, mert vagy hitük van, vagy reményük, vagy bizonyosságuk a halál utáni életben.
2. ha elfogadjuk, hogy elmúlunk és kész, akkor mégis milyen sötétségtől kéne féljünk? A nem létezésben nincs olyan hogy sötétség, ott nincs semmi. Ha mégis azt mondja, hogy van, akkor Hawking reménykedik abban, hogy mégis van valami, tehát ő fél.
Talán reklám az egész, ahhoz a táborhoz húz, akik kérdések nélkül elfogadják szavait.