2011. november 9., szerda

Versenyen kívül

Ha már van, időnként megnézegetem a Preyer Hugo díj ún. hivatalos honlapját, ahol ráakadtam a hírre, miszerint megrendelhető az Új Galaxis 18. Nem tűnik túl jó reklámnak azzal indítani, hogy "sajnos könyvesbolti forgalomba nem kerül", legalább a "sajnos"-t húznák le onnan. Na, mindegy. (Mint a kiadványban benne lévő szerzőnek természetesen nem).

De nem erről akarok írni. Megnéztem az ÚG hivatalos honlapját, aztán megnéztem megint a Preyer honlapon lévő hírt, mert feltűnt, hogy a Preyeren a stáblista nem teljes. Az még teljesen érthető, hogy a honlap (egyszemélyes?) szerkesztősége csak a díjra hivatalosan is pályázókkal foglalkozik, a gond inkább az, hogy innen vette át a hírt a Scifi.hu. Ahelyett, hogy a Scifi.hu (szintén egyszemélyes?) szerkesztősége - ha úgyis csak más honlapokról átmásolt tartalmakból áll az egész oldal - inkább az eredeti forráshoz, az ÚG honlaphoz nyúlt volna.

Nem csak az én irományomról (Engedd a kondort) van itt szó, hanem kb. a fél kiadványról, ami így a Scifi.hu-ról lemaradt:

Kleinheincz Csilla: Fehér elefánt
Bányai Tamás: Senki
Boros György László: Hosszú őrségben álomtalan
Halmi Zsolt: Vörös homok (képregény)
Sümegi Attila: Fénytelen járatok
Horváth Zoltán: Tik-tak

Mostanra egy harmadik helyen sem emlékeznek meg e szerzőkről: az Avana Egyesület Hírlevelében. Az ÚG az Egyesület egyetlen saját kiadványa, aminek a preyeres szekció az egyik része. A hírlevélben sem fért volna el a teljes stáblista, valahogy úgy, hogy "ja, igen, versenyen kívül benne vannak a kiadványban még ők is..."?

A munkánkért cserébe tényleg nem vártunk semmit, tudtuk, hogy nincs miből, az egy szem tiszteletpéldányunk is még valahol a magyar posta kifürkészhetetlen útjain bandukol. És ez így most olyan... nem is tudom. Még úgy is, hogy valamennyi, e bejegyzésben linkelt, az egyesület által fenntartott honlap látogatottsága alacsony, és talán nem ezek miatt fognak mélységesen megtévesztődni az emberek.

1 megjegyzés:

Hanna írta...

Annyit még azért hozzátennék, hogy egyik (hiányos) hírért sem az ÚG főszerkesztője a felelős, mielőtt téves következtetést vonna le bárki. Az ÚG saját honlapján minden lényeges infó fent van.

(BTW nyelvújít a szóellenőrző, nekem most az "appolom" szót dobta fel)