2012. március 5., hétfő

Amelyik pincében nincsen bor, az gödör!

Nemrégiben elmentünk pecsétet szerezni a Szekszárdi Szüreti Napokon beszerzett borútlevélbe, de hogy nem ez volt a fő cél, azt az is mutatja, hogy nem csak olyan pincébe tettünk látogatást, amelyik pecsétet ad.
Péntek este a Sárosdi Pincébe mentünk bort kóstolni, ár-érték arányban még mindig az egyik legjobb, mindegyik boruk ízlett, nagy kedvenc továbbra is a Merlot. A borsor végén azért az a kókuszos süteményízű Cabernet Sauvignon Barrique nem volt semmi - igazi kortyolgatós ünnepi nedű, nem a kártyázás mellett gyorsan fogyasztható fajta.
Másnap tettünk egy szép nagy sétát a városban, találomra indultunk neki a hegynek, a dűlőutakon csorgott le a rohamosan olvadó hó leve. A hegygerincen majd' ledöntött minket a lábunkról a szél.


 
A kilátás viszont zavartalan volt a csodás napsütésben.

Szekszárdi látkép
  Délután a Sebestyén Pincében volt jelenésünk, itt is terítékre került 8-9 fajta bor, választani sem tudnék, melyik tetszett legjobban - a Kadarka? A Zweigelt (Indigó)? A Merlot? Sietni kell annak, aki még rozét akar ott inni, a borász azt mondta, nyárra talán már nem is marad.


Nincsenek megjegyzések: