2012. november 9., péntek

Az igazság megint odaát van

Írtam az SFmagra - csak 18 éven felülieknek - egy esszét ifjúsági irodalom (Twilight - konkrétan) és családon (kapcsolaton) belüli erőszak témában. Meglepődtem, milyen iszonyú sok helyen foglalkoztak a kérdéssel szerte a világon, pedig az anyaggyűjtést nyögvenyelősnek találtam az elején, és majdnem sutba is dobtam az esszé-ötletet. De nem bánom, hogy kitartottam.

3 megjegyzés:

Nibela írta...

Ez egy remek cikk volt, köszönet érte! Habár nem fantasztikum, de a Szürke ötven árnyalata is szadomazo vonulatával (vagy pont amiatt) vált oltári sikerré olvasóinak körében. Ugyan olyan értetlenül nézem ezt, ahogy az Alkonyat térhódítását is, lévén a magam képzeletében nem szerepelnek olyan elemek, mint amilyenek megfogalmazódtak ezekben a művekben.

tapsi írta...

A szadomazo és az abuzív kapcsolat két külön dolog. Nem vonz a szadomazo, de alapvetően azt szokták róla mondani, az a lényege, hogy a partnerek kölcsönös megállapodásán és bizalmán alapulva eljátszanak bizonyos szerepeket, mindenki jól érzi magát, felöltöznek, hazamennek.

Az abuzív kapcsolat lehet tökéletesen szexmentes is (a Tvájlájtban pl. nagyon sokáig épp Edward, az abuzőr nem hajlandó még egy közepes pettingre sem), nem arról szól, hogy emberek jól érezzék magukat benne, és általában sokkal mélyebb sebeket hagy, mint amit egy felöltözéssel és hazaballagással el lehetne felejteni.

Névtelen írta...

A cikket végig sem olvastam, de az állatkert alatta nagyon szórakoztató:)

woof