2013. február 9., szombat

Szerkesztési lépegetések

Az egyik határidős munkám a mai nappal úgy 85 %-ban elkészült. Ez azt jelenti, több időm marad - végre - a regényre. A szerkesztői instrukciókkal sorrendben, módszeresen haladok, immár a felén túl jutottam. Egyszerre két ablakban megnyitott doksikkal dolgozom, és a legelején még elhatároztam, hogy minden nap legalább tíz oldalt végigveszek, mert az "nem is olyan sok". Egy frászt.

Folyton van valami, ami megakaszt, mert nagyobb átgondolást, átírást igényel. Nem hittem volna, de még a történeti források is újra előkerültek... Sajnos vagy nem, az nálam nem működik, hogy előbb az egyszerű stilisztikai dolgokat pörgessem végig, aztán jöhetnek a nehezebb, esetleg cselekményt, karaktereket érintő átdolgozások. Én inkább pontról pontra haladok, és csak néha ugrok előre vagy vissza, hogy fél mondattal adagoljak információt.

A szerkesztés - az első kör - egyfelől agyzsibbasztó, mondhatni nem ez az írás legörömtelibb része, de mégis határtalanul örülök, hogy végre részem lehet benne. Mivel időm alig, így neten sem nézelődöm, az ismerősök, barátok azonban időről időre mondják, hogy itt-ott feltűnt a nevem és a könyv címe. Az pedig hab a tortán, amikor hallom, sokan várják a regényt. Ez felkelti az amúgy sem szunnyadó felelősségérzetemet: jó munkát kell végezni.

Csak azt az időbankot találná fel végre valaki.

4 megjegyzés:

Nihil írta...

Nesze, időbank helyett kapsz egy szerkesztési lépegetőt: http://customstarwars.freeweb.hu/af/atrt_clone.jpg

Jud írta...

Csak fel ne üljön rá a szerkesztőm. :D:D

csilla írta...

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

onsai írta...

Tök jó, hogy folyik már munka. :)