2014. március 15., szombat

Camino utcakép szinten

Sózott hal állapotban vagyok, napok óta utcaképeket nézegetek St. Jean Pied de Portról, és az azt követő 20 km-es hegymenetről, amit megkoronáz kb. 5 km meredek lejtő Roncesvallesig. A héten megérkezett a csodálatos, angol nyelvű guide-unk (útleírás by Szent Jakab Társaság), és rögtön meg is néztem benne az első etapot. Két eset lehetséges: műút mellett kényelmesen sétálva, vagy át a Pireneusokon. DE CSAK JÓ IDŐBEN! - írja a guide.

Még jó, hogy lesz a Caradhras hágóján egy frankó terasz:


Kicsit szar a kilátás. Meg bizonyára a sör is.

Onnan lentről (bal oldal) vánszorognak felfelé a zarándokok, és mennek tovább a meredeken...

A következő screenshotot szintén utcakép szintről mentettem le, egy zarándok megágyazott magának a bokrok között:


Elég laza a bácsi a háttérben azzal a szép felhővel...

Szóval van mire készülni.

Ebben a videóban pedig minden benne van, miért nem mennék soha kerékpárral a Caminóra: emelkedőn tolhatom felfelé, és a lejtő sem kárpótolna, ha egyszer rá sem bírok ülni a nyeregre. Ha meg valami történik a vasparipával, meg lennék lőve. Ráadásul fele annyit sem látni út közben, mint gyalog, és az útnak is túl hamar a végére érnék: a videó készítői 9 nap alatt ledarálták a (Roncesvallestől) Santiagóba vezető utat.

A felkészülés jegyében ma tettünk egy kis kört a Mecsekben, megnyitva végre az idei túraszezont. A medvehagymák már nagyon buja szőnyeget alkotnak, nem tudom, milyen állapotban lesznek az orfűi fesztiválra, addig még egy hónap van hátra, és az aligtél miatt jóval hamarabb hajtottak ki, mint szoktak. A kokárdás túráról fotók majd máskor, most inkább utcaképre váltok.
Nincsenek megjegyzések: