2014. április 28., hétfő

Mátrafüred - Lajosháza - Mátraháza - Mátrafüred - kb. 17 km

Nagyszerű és különös volt annyi év (van ez bőven több mint egy évtized...) után visszatérni a Mátrába, annak is a legkedveltebb üdülőhelyeire, Mátrafüredre, Mátraházára és a Kékesre. Mintha semmi sem változott volna, csak most már jobb autókkal érkeznek a turisták. A bazárok ugyanolyan bénák, a büfék akár a Balatonnál, a könnyebb túraszakaszokon emberhordák, a nehezeken csak a bátrabbak és az őrült, semmiből feltűnő túrakerékpárosok. A húsvéti túradokumentáció első felvonása következik. 

A Fekete Rigó Panzióban aludtunk, ilyen jelek irányítanak a helyszínre. A panzió étterme nagyon kedvelt, elég nagy volt a forgalom (meg amúgy is, Mátrafüredről van szó).


Túl vagyunk az első kaptatón

Az ott a Kékes (ahol a torony áll)
Ott hagyták a homokozógépeket

Fraktál
Lajosházán megálltunk egy szendvicsre, majd a régi erdei vasút töltésén haladtunk. A talpfák még látszanak, de a sínek és az eredeti híd már nincs meg. Én itt inkább a köveken keltem át.

Látszik a töltés

Csobogó


Megvártam, hogy kisüssön a nap, és felszikrázzanak az esőcseppek

Keményebb, hosszú és meredek emelkedő után Mátraházára a legjobbkor érkeztünk - fedett büféterasz, sör, Mátra-burger, közelgő vihar. Hamar le is csapott az eső.


Nincsenek megjegyzések: