2014. október 14., kedd

El Camino Frances - 2014. augusztus 30.

Masodik bejelentkezes...
ezuttal Burgosbol, ami eddig kb. a legnagyobb varos, amit erint a Francia Ut, ugy 1º km-t gyalogoltunk csak az agglomeracion keresztul.Ma volt a 14. gyaloglo napunk (meg jo, hogy naplot vezetek, osszefolynak a napok es a spanyol falvak tok egyforma nevei, mint villafria, meg villafranca meg villaakrmicsoda de los lobos de ortega es sok san juan). Ami a lenyeg, ma jutottunk 5ºº km ala, azaz Santiagoig nincs mar hatra 5ºº km, de azert az oceanig (Fisterra) meg boven.

Koszonet a sok valaszlevelert, bocsanat, hogy nem irok vissza kulon-kulon, fogy a bedobos internetido, es annyi mindent akarok meselni! Keszitettem eddig vagy 15ºº fotot, durva lesz kivalogatni, annyi szent.
Hat, a spanyol klaviatura nem lett megszokottabb, az ut, meg a turaszandalom viszont igen. A remek cipombe nem fer be a labam, azaz igen, de kb. olyan, mint a spanyolcsizma, es amig nem esik az eso, nem eroltetem. a jobb bokam meg mindig meg van kicsit dagadva, de ennyi, tudok hegyet is maszni, vizholyagot tovabbra sem novesztettunk. Azt neztem, masok is szandalban gyalogolnak, vagy konnyu cipoben, a bakancs meg a hatizsakjukon fityeg. szoval ez normalis. :D
magunk mogott hagytuk Rioja tartomanyt es a csodas borokat (na nem mintha nem jutnank hozzajuk igy is), atleptunk a gigantikus meretu Castilia es Leon tartomanyba. Holnaptol MEZETAAAAAAAAA, vagyis: hosszu, sivatagos videk, km-eken keresztul. Olvastam, hogy van egy resz, ami 17 km-en at vezet a semmin. nem csoda, hogy sokan atbuszozzak, mint a burgosi ipartelepet. Mi viszont nagyon varjuk es orulunk, hogy idaig eljutottunk. Valoszinuleg holnaptol csokken majd a zarandokok szama is, a tourigrinoke meg remelhetoleg nullara redukalodik. nagyon vicces, ahogy az aprocska zsakjaikkal szaladnak az uton es buen caminoval koszongetnek. Lattunk egy amerikai part, akik hotelben aludtak, a bazi meretu borondjeiket taxiszolgalat szallitja, mig ok setalnak, ameddig a kedvuk tartja. Kisminkelve meg felekszerezve, tok uj turafelszerelesben, termeszetesen. :D Es csorgatjak a nyalukat, hogy Europaban minden epulet idosebb 5ºº evesnel. :D Masoknak kisero autojuk van, a hegyteton kapjak meg a zsakokat.

A masik veglet a kutyas koldulo zarandok, aki a szabad eg alatt alszik. Altalaban termeszetben kapja az adomanyt, kajat meg piat, de szallasra nem telik. Megitatjak a falusiak meg a tobbi zarandok. Van, amelyik egeszen hajlektalan kinezetu, be sem engedik a szallasra.

A vilag minden tajarol jonnek a zarandokok, talalkoztunk egy 75 eves japan bacsival, aki otodjere megy vegig a Francia Uton, es ugy szokta meg, hogy hajnal 4-kor kel...


Nehol mar erzodik az osz kozeledte, ujabban hideg van nem csak reggel, de egesz delelott, majd sziesztaidore szinte megsulunk. mindenfele ruhara szukseg van. Egyre kesobb kel a nap, es vele mi is, neha reggel 7-ig is szundizunk, addigra kiurul a szallas. 

Talalkoztunk ujabb magyarokkal, egy lassabban halado jo fej lannyal es egy sraccal, aki ezota mar valahol a Mezetan tolja.
Tegnap Atapuercaban aludtunk, a szallast egy istallobol alakitottak ki, korrekt volt, es eleg tavol a masnap reggelig tarto fesztivotol. Egesz ejjel ment a rock koncert! A falusiak akkora bulit csaptak, lattunk kapadobo versenyt, mikozben egy bar teraszan sangriat iszogattunk (kb. mintha hideg forralt bort ittunk volna :D).

Ma reggel 7kor mentunk magunkhoz venni a szokasos kavet es croissant-t, a reszeg fiatalok uvoltve biztattak a zarandokokat, hogy hajra, hajra. :D Valami 6ºas evek tematikus buli volt, mert hippinek oltoztek, majd a barba bejott egy gyerek gitar alakul lufival a kezeben, es kozolte, hogy o himiendrix. buen caminot is kivant meg Gabi fejere tette a mikrofonfej parokat. igy indult a nap, hu, de r0hogtunk :D


A kozelgo sivatagos videk elonye az, hogy sik, most egy darabig nem lesznek nagy emelkedok. Ez kedvez a bringasoknak, beloluk, meg az angol zarandokokbol egyre tobb van.

Ja, es kene uj zarandokutlevelet is szerezni, mert mar annyi pecsetet gyujtottunk, hogy lassan betelik. Meg a kocsmakban is tok jo pecseteket lehet szerezni, a templomokrol nem is beszelve.


Nincsenek megjegyzések: