2014. október 15., szerda

El Camino Frances - 2014. szeptember 6.

Udvozlet ismet,

jelenleg Sahagunban vagyunk (ez egy viszonylag nagyobb koszfeszkosz varos), es jelentem, ma atleptunk azon a kapun,amely a St. Jean Pied du Port es Santiago kozotti tavolsag FELET jelzi!
hogy aztan ez csak spanyolosan pontos, az mellekes :Dhat, voltak kalandjaink az utobbi napokban...
Burgosban azt irtam, hogy a zarandokok szamanak visszaesesere szamitunk. hat, nem is tevedhettunk volna nagyobbat! a Mezeta vonzza a nepeket, mint a magnes, annyi ember indult Burgosbol, hogy eltomitettek az utat meg a rakovetkezo szallashelyeket, a 4 ora utan erkezoknek megnyitottak a varoshazat. azota mar enyhult a tomeg, es nekunk eddig mindig jo helyunk volt, meg akkor is, amikor Castrojerizben vissza kellett fordulni a varosban es masik albergue-t keresni, mivel az allami betelt.azota lattunk egy statisztikat 2º12-bol, ami szerint a legzsufoltabb honap szeptember. szoval ne szeptemberben menjetek a Francia utra. :D
viszont az idojarasra tovabbra sem lehet panasz. a nagyon feher nemetek allandoan kenik magukat napvedovel, de mas nem, sziesztaidore mar mindig megerkezunk, es akkor a legmelegebb az ido.
erdekesek ezek a varoskak es falvak a Mezetan. eleg szegeny videk, es latszik, hogy kizarolag a caminobol elnek. a falu: templom, par omladozo haz, alberge es bar, templom. vagy bar sincs.
a varos: tobb omladozo haz, albergue, esetleg tobb albergue bar es templom. esetleg bolt is van. meg oregek otthona. egyebkent a videk nagyon szep, keves fa, sok szantofold, hajnalban roszaszin egbolt, megnyult arnyekok. minden nap ugyanazokat fotozom :D


hat, nagyon fura figurak vannak az uton...
tegnap egy nemet csajszival beszelgettem a szallas uszomedencejenek partjan (bizony, uszomedence! :D), amikor odajott hozzank egy ficko, aki nagyon kommunikalni akart velunk. kiderult, hogy 4 nyelven beszel, koztuk franciaul, de mi miert nem beszelunk franciaul?!
mondom neki (nemi ellel), jo neked.
 erre o: hja, de nemetul nem tud beszelni, kizarolag olvasni. adolf hitlert. majd mondja, Nietzsche, az milyen eredeti alak volt, ismerjuk Nietzschet? mondom neki: ja. es nem szeretem. erre megkerdi, honnan jottunk, mire Laura: Nemetorszagbol. na, erre vegre elkotrodott.
milyen mar, hogy egy neandervolgyi kinezetu portugal naci szamonker, hogy miert nem beszelunk franciaul¿ :D:D:D


de Orkenynek igaza volt: tanuljunk nyelveket.
volt egy albergue, egy falutol 2ºº m-re, aznapra 22 km-t tervetunk, hogy oda erkezunk. bekoto ut elejen tabla: HOY/TODAY CERRADO.
elindulunk a bekotouton, tanakodva, vajon mi a tok lehet a cerrado? ma cerrado a kaja? hat nem: odaerve lattuk, hogy a cerrado azt jelenti zarva :D de aki kiirta a tablat az ut elejere, annak a kulcsszo a TODAY (azaz: ma) volt,nem a zarva.:D:D:D mehettunk meg 5 km-t a kovetkezo szallasig :D

hu, annyi eger van itt a mezetan, napok ota szaladgalnak keresztul az uton, es nekunk szo szerint ugyelnunk kell, hogy ne lepjunk rajuk, ma az egyik atugrott Gabi cipojen. a medences albergueben pont a szekem alatt fogott egy egeret a macska, na, az addig bekesen napozo meg pancsolo francia tourigrino holgy ugy felugrott: "JEAN-PAUL! JEAN-PAUL", es kapta a torolkozojet, hogy menekuljenek mielobb, hat, az egesz udvar rohogott :D:Da bokam jol van, amig nem esik az eso, nem is veszem fel a cipom, szandalban teljesen jol lehet gyalogolni (van, aki flip-flopban csoszog 1-1 napot...). Viszont szegeny Gabi valami rossz kajat evett Carrionban, ugyhogy gyomorrontas miatt maradtunk egy napot. a gyogyszeresz ficko tok jo fej volt, magyarazta, hogy NE MENJUNK TOVABB, mondtam neki, koszi, nem merult fel opciokent. raadasul pont egy 17 km-es kietlen szakasz jott, amin azota tul vagyunk, es igazan se kietlen nem volt, se nem volt az 17 km hosszu (igy erzesre). szoval Gabi is rendbe jott, haladunk tovabb, mint ez a level is mutatja. :)))
hajjaj, lejar az idom, most elkoszonok, minden jot kivanok, majd talan Leonbol ujra jelentkezem!

Nincsenek megjegyzések: