2015. szeptember 30., szerda

Arrogáns autósok

Ma megmentettem egy nénit, hogy elgázolja egy tolató furgon. A sofőr nem figyelt, a tükörben a néni nem látszott, ráadásul háttal állt a furgonnak. Persze, hogy az autósnak állt feljebb, amikor - eddigre elöntötte agyamat a f... adrenalin -, kiabáltam, hogy mit csinál, majdnem elütötte a nénit!, mondván, "nem lát hátra". Ja, hogy akkor nyugodtan tolathatok, mert nem látok hátra? Melyik alternatív valóság KRESZ szabálya szerint?

A hétvégén meg egy bevásárlóközpont parkolójában gázoltak el minket majdnem, persze ott sem tetszett az autósnak, hogy miután az ő figyelmetlensége folytán ugrottunk félre a kocsija orra elől, szóvá tettem neki. Még be is mutatott. Ja, bocs, hogy majdnem elütöttél, és még neked nem tetszik. De ha kiszállsz a kocsidból, te is gyalogos leszel ugyanebben a parkolóban, és ugyanúgy marhára el fogod várni, hogy ne üssenek el - majdnem.

Valami baj lehet a hazai KRESZ oktatással, a közlekedési morállal, és ez most nem a szokásos "Magyarországon minden rosszabb" nyavalygás, mert a közelmúlt toszkánai tapasztalata alapján mondhatom, az (ottani) olaszok ügyesen, de korrekten, egymásra nagyon figyelve vezetnek (és nem száguldoznak).

Nincsenek megjegyzések: